Pregatiri de calatorie

Inainte de inceperea calatoriei va recomandam sa verificati daca aveti documentele necesare.
Mai jos aveti o lista a ceea ce ar trebuii sa aveti in vedere pentru a evita eventualele neplaceri pe durata calatoriei:
 
Documentele de calatorie valabile
Pasaportul sau cartea de identitate (pentru tarile care permit accesul in baza acesteia)
Mai multe detalii despre conditiile de calatorie pentru cetatenii romani puteti afla aici.

Viza
Pentru foarte multe tari cetatenii romani au nevoie de viza, o lista completea a acestora o puteti vedea aici.
In cazul in care informatiile nu sunt clare sau compete nu ezitati sa ne contactati pe mail sau la telefon 0213182216.
 
Conditii de iesire din tara pentru cetatenii romani minori
Minorii cetateni romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali, in baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate. Pentru informatii suplimentare verificati site-ul politeti de frontiera.

Vaccinarea inainte de calatorie
Vaccinarea este recomandata in general persoanelor care calatoresc intr-o tara tropical cu risc. Intotdeuna verificati daca tara in care calatoriti impune vaccinarea impotriva unor boli cum sunt febra galbena, febra tifoida, malaria etc.

Asigurarea medicala de calatorie
Asigurarea medicala de calatorie nu este obligatorie in toate tarile, insa va recomandam sa o aveti intotdeauna. Nu ezitati sa ne contactati pentru a vedea ce tip de asigurare se potiveste tipului dumneavoastra de calatorie. Pentru tarife si conditii de asigurare puteti consulta pagina destinata asigurarilor.
 
Bagaje
Regulile impuse de companiile aeriene cu privire la bagaje sunt foarte stricte si difera de la o companie la alta. Intotdeauna verificati ce tip de bagaj aveti inclus in bilet. In cazul in care calatoriti cu animale,  echipamente sportive sau bagaje special, contactati departamentul ticketing pentru a le rezerva in prealabil.
 
Check-in online
Intotdeauna va recomandam sa va inregistrati online pe site-urile companiilor. Astfel economisiti timp in aeroport si veti obtine si un loc bun in avion.
Daca intampinati diificultati nu ezitati sa contactati Departamentul Ticketing.