Porto Carras - Villa Galini

de la 0
 In 1960 Giannis Carras devine proprietearul celor 1.763 de hectare pe care este construit Porto Carras, o fosta proprietate monahala.

Totul a inceput cand magnatul grec Giannis Carras, impreuna cu celebritatile ateniene, s-au imbarcat la bordul iahtului sau pentru a face o croaziera la Muntele Athos, pentru a sarbatorii 1.000 de ani de la crearea comunitatii monahale de pe Athos. In timp ce navigau dealungul costei Sithoniei, Giannis Carras se indragosteste de un sit virgin…

Constructia a inceput in 1973 cu Vila Galini, pe dealul stancos si infertile Galani, numit asa dupa un hot care a fost ucis acolo, pe o suprafata de 2.000 m2.  Un model unic de arhitectura, decorata cu mobilier monahal si opera de arta exceptionale, vila este declarata ca fiind cea mai frumoasa cladire din Grecia anilor 70.

In 3 ani zona se schimba radical datorita sistemului de drenaj, au fost plantati un numar foarte mare de copaci, o livata de peste 45.000 de maslini si 475 hectare de vie.

In 1976 Village Inn is deschide portile, revolutionand piata turistica greceasca, fiind urmat mai apoi de Porto Carras Meliton in 1979 si Porto Carras Sithonia in 1980.

Printre celebritatile care i-au calcat protile se numara:  Regina Juliana a Olandei, Salvador Dali, fiul lui Aga Han, Stavros Niarhos, Rudolf Nureyev, Francois Mitterrand, Konstantinos Karamanlis, Margot Fonteyn, Joan Baez, Fiona Von Thyssen, the Rockfellers, Printul Albert de Monaco, Puttin, Valery Giscard d’Estaing si multi altii.

Inconjurata de o padure de pini, migdali si citrici, Vila Galini ofera 11 camere si 13 suite, avand un design unic, cu artefacte si plafon cu grinzi din lemn expuse. Baile au semnatura Salvador Dali, mozaicul este realizat de  Yves St Laurent, si pianul este al Ginei Bachauer, renumita pianista de origine greaca.