Austria - Rasfat in inima Alpilor 2017

de la 495
Rasfat in inima Alpilor 2017

Budapesta – Bratislava – Bad Gastein – Salzburg – Innsbruck – Zell am See – Kaprun – Viena

Plecare: 25.07.2017 – Transport autocar 8 zile / 7 nopti
 
Plecari din: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Arad


Aceasta calatorie va va oferi ocazia sa admirati frumusetea coplesitoare a Alpilor, sa explorati trei capitale strabatute de Dunare si sa va rasfatati in renumita statiune Bad Gastein – o adevarata „oaza de relaxare”!
 
Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA (850 km)
Intalnire la Piata Victoriei la ora 04:00 dimineata si plecare din Bucuresti cu autocar clasificat pentru curse internationale pe traseul: Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Sebes – Deva – Arad (sunt prevazute imbarcari si din orasele de pe traseu). Sosire in cursul serii in Budapesta si cazare la hotel de 3*.
 
Ziua 2: BUDAPESTA – BRATISLAVA – BAD GASTEIN (685 km)
Mic dejun. Cunoscuta candva drept Regina Dunarii, Budapesta este formata din doua zone principale: Buda, situata de partea vestica a Dunarii si Pesta, situata de partea estica. Turul panoramic de oras va include cele mai importante obiective turistice: Parlamentul – cea mai mare cladire din Ungaria si un exemplu magnific de arhitectura neogotica, Bastionul Pescarilor – unul dintre principalele obiective turistice ale orasului intrucat ofera privelisti spectaculoase asupra Pestei, statuia lui Matei Corvin si Catedrala. In jurul pranzului vom pleca mai departe spre Bratislava, capitala pitorescului stat Slovacia, oras ce se mandreste cu o localizare avantajoasa pe Dunare. Pe parcursul turului panoramic vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu un restaurant construit intr-un stil retro-futuristic situat in varful unui turn inclinat, Castelul – o cladire impunatoare, cu turnuri in cele patru colturi si centrul istoric al Bratislavei cu frumoasele sale palate si case care amintesc de secolele demult apuse. Vom continua itinerariul spre Alpi si vom sosi in cursul serii in Bad Gastein, o statiune situata intr-un decor de poveste, in Parcul National Hohe Tauern din Landul Salzburg. Cina si cazarea la hotel de 3* in Bad Gastein.
 
Ziua 3: BAD GASTEIN
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare, plimbari individuale si cumparaturi. Bad Gastein este o statiune renumita pe plan mondial datorita conditiilor perfecte de relaxare si recreere oferite de aerul pur montan combinat cu climatul de la altitudine inalta si apele termale cu proprietati curative. Numeroasele oferte de SPA si Wellness includ: relaxare in cele sase locatii tematice ale termei Felsentherme, in superbele bai termale ale hotelurilor sau in faimoasa Pestera termala din Gastein care ofera unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru afectiunile reumatice. Bad Gastein este insa o statiune ideala si pentru activitati sportive: trasee de drumetii, piste pentru alergare si nordic walking, tururi pentru biciclete si mountain biking. Iubitorii de arta vor fi placut surprinsi de arhitectura statiunii, cu superbele sale cladiri datand din perioada "Belle Epoque". Iar turistii care vor sa-si incerce norocul intr-o atmosfera antrenanta isi pot petrece seara in Casino Bad Gastein. Cina si cazarea la hotel de  3*in Bad Gastein.
 
Ziua 4: BAD GASTEIN – SALZBURG – BAD GASTEIN (optional)
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata, optional, excursiei la Salzburg, oras situat intr-o zona cu lacuri pitoresti si piscuri montane ametitoare, denumit “Orasul lui Mozart”. Este unul dintre cele mai frumoase orase din lume, impresionandu-i chiar si pe cei mai exigenti turisti cu stradutele romantice ale „Orasul Vechi” (Altstadt), cu pietele originale si  catedralele marete, cu fortareata, dar mai ales cu atmosfera de basm. Turul orasului Salzburg include: superbele Gradini Mirabell ce inconjoara Palatul Mirabell – o capodopera in stil baroc, Catedrala – faimoasa si datorita faptului ca aici a fost botezat Wolfgang Amadeus Mozart, Piata Mozart si Fortareata Hohensalzburg – cea mai importanta fortareata din centrul Europei, situata pe un deal care domina orasul vechi. Pret informativ: 28 EURO / persoana, minim 20 participanti. Cina si cazarea la hotel de  3* in Bad Gastein.
 
Ziua 5: BAD GASTEIN – INNSBRUCK – BAD GASTEIN (optional)
Mic dejun. Timp liber in statiunea Bad Gastein sau participare la excursia optionala in Innsbruck, capitala provinciei Tirol. Statiunea, devenita faimoasa pe plan mondial dupa ce a gazduit Jocurile Olimpice de iarna in anii 1964 si 1976, este un adevarat paradis pentru iubitorii sporturilor de iarna. Orasul este recunoscut si datorita frumoasei arhitecturi traditionale, incantandu-si turistii cu numeroase obiective turistice. Turul panoramic include opriri la cele mai importante obiective ale orasului: palatul Hofburg – resedinta principilor tirolezi, Biserica romano – catolica Hofkirche si Muzeul de Stat din Tirol – Ferdinandeum. Dupa-amiaza, pe drumul de intoarcere spre Bad Gastein, se vor face opriri in Zell am See si Kaprun – unele dintre cele mai frumoase statiuni de schi din landul Salzburg. Pret informativ: 44 EURO/persoana, minim 20 participanti. Cina si cazarea la hotel de  3* in Bad Gastein.
 
Ziua 6: BAD GASTEIN
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare, plimbari individuale si cumparaturi. Optional, va puteti relaxa in centrul spa al hotelului Elisabethpark 3*. Hotelul dispune de o zona extinsa de SPA, dispusa pe 2 etaje. Printre facilitatile exclusiviste ale hotelului se numara: o piscina termala acoperita, o sauna finlandeza, o baie de aburi si o camera de relaxare cu un bar care ofera gratuit ceai si apa. Exclusivistul Babor Spa & Beauty Center ofera, contra cost, o mare varietate de tratamente de wellness si de infrumusetare. Cina si cazarea la hotel de  3* in Bad Gastein.
 
Ziua 7: BAD GASTEIN – VIENA – BUDAPESTA (640 km)
Mic dejun. Plecare spre Viena. Sosire in capitala Austriei in jurul pranzului. Acest oras este de mult timp unul dintre centrele culturale recunoscute ale lumii, bogat in teatre, inclusiv teatre de opera, muzee, case istorice si biblioteci. Este renumit de secole si pentru cafenelele si restaurantele lui. Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate in timpul turului panoramic de oras se numara: Opera, Monumentul lui Johan Strauss, Domul Sfantul Stefan si Universitatea. Continuarea itinerariului catre Budapesta. Sosire in cursul serii. Cina si cazarea la hotel 3* in Budapesta.
 
Ziua 8: BUDAPESTA-BUCURESTI (850 km)
Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Arad, Deva, Sebes, Sibiu si Pitesti. Sosirea in Bucuresti seara tarziu.
 
Pret/persoana: 495 EURO loc in camera dubla
Supliment camera single: 264 EURO. Reducere pat suplimentar: 20 EURO
*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane
 
 
SERVICII INCLUSE:
·          transport cu autocar dotat cu aer conditionat (standard international) pe toata durata calatoriei conform programului;
·          5 nopti cazare la hotel de  3* din Bad Gastein cu demipensiune (mic dejun si cina);
·          2 nopti cazare la Budapesta in hotel de 3* cu mic dejun inclus;
·          tururi panoramice in Budapesta, Bratislava si Viena;
·          insotitor roman de grup roman.
 
NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                                                                       
-   intrarile la obiectivele turistice;
-   excursiile optionale;
-   mesele cu exceptia celor mentionate; bauturi de orice fel la mese;
-   asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata):
-   asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala.
 
EXCURSII OPTIONALE:
-   Salzburg: 30 EURO / persoana, minim 20 de persoane
-   Inssbruck: 45 EURO / persoana, minim 20 de persoane
 
GRUP MINIM: 35 PERSOANE
Pentru un grup de 30-34 persoane, tariful se majoreaza cu 22 EURO / persoana
Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful se majoreaza cu 50 EURO / persoana
Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii. 
Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la transport si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
 
CONDITII DE RETRAGERE:
TERMENE DE PLATA:
·          20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
·          60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
·          20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
·          20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
·          50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
·          80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii;
·          100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii
Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
 
OBSERVATII:
-   clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tara de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
-   conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
-   toti copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport;
-   agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
-   tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-   distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
-   hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
-   pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
-   persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
-   agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari de trafic rutier, care pot cauza intarzieri si modificari de program;
-   in situatia in care turistul achizitioneaza transferuri interne, iar acestea nu corespund cu ora de imbarcare, agentia nu are obligatia de a decala ora de plecare;
-   transportul rutier cu autocarul, se realizeaza conform regulamentul Parlamentului European si al Consiliului, referitoare la perioadele de conducere, de repaus si pauzele care trebuie respectate de catre conducatorii auto profesionisti, in vederea imbunatatirii conditiilor de lucru si a sigurantei rutiere.
-   conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
-   conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si in apropierea obiectivelor turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
-   agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
-   excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; la excursiile optionale, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
-   oferta a fost calculata pentru un numar minim de participanti, in situatia in care acest numar nu ma fi intrunit, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei;
-   asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua (locurile 5-6 pe partea stanga, 7-8 pe partea dreapta);
-   prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Pentru orice nelamurire nu ezitati sa ne contactati pe mail Departament Turism sau la telefon 021 318 22 16.